Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ενημέρωση δρομολογίων σε πραγματικό χρόνο από το Κέντρο Διαχείρισης Οχημάτων



Το αναδείξαμε και γίνεται πράξη! Τον ημερήσιο προγραμματισμό των δρομολογίων θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το επιβατικό κοινό από δω και στο εξής μέσω του OASA Telematics πατώντας την επιλογή «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ». 


Μετά από δεκάδες δημοσιεύματά μας, που ανέδειξαν το διαφορετικό πρόγραμμα που δίνεται στους οδηγούς, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να εμφανίσει το πρόγραμμα δρομολογίων των οδηγών, το οποίο όπως σας λέγαμε σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με το επίσημο πρόγραμμά του. Πλέον οι τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής από τους σταθμάρχες υπηρεσίας λόγω βλαβών, ανεπάνδρωτων βαρδιών κτλ. θα είναι ορατές και στο επιβατικό κοινό. 

Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει,  αν θα λειτουργεί κατά τις ώρες που δεν υπάρχει σταθμάρχης υπηρεσίας και αν αυτό που εμφανίζεται θα είναι μόνο οι τροποποιήσεις από ανεπάνδρωτες βάρδιες ή θα είναι όλες οι τροποποιήσεις ακόμη και αυτές που ένα λεωφορείο καθυστερήσει να φτάσει στον προορισμό του λόγω κυκλοφοριακού ή κλεισίματος από κάποιο παράνομο παρκαρισμένο.

Σε κάθε περίπτωση οι τροποποιήσεις που γίνονται όταν υπάρχει π.χ. ανεπάνδρωτη βάρδια, τα δρομολόγιά της καλούνται να τα καλύψουν οι άλλες βάρδιες. Για παράδειγμα οι παρακάτω τροποποιήσεις, επιδρούν αρνητικά και στα υπόλοιπα δρομολόγια, αφού οι οδηγοί καλούνται να ολοκληρώσουν τα δρομολόγια σε λιγότερο χρόνο από τον καθορισμένο βάση μετρήσεων από τον ΟΑΣΑ και σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στις στάσεις (λόγω ότι ακυρώθηκε το ενδιάμεσο δρομολόγιο) να υπάρχουν εκ νέου έκτακτες καθυστερήσεις ...  παράδειγμα το δρομολόγιο των 9:10 τροποποιείται στις 9:00, αυτά τα 10 λεπτά που θα βρεθούν; φυσικά από τον χρόνο διαδρομής του άλλου δρομολογίου, μερικές φορές και από το διάλειμμα των οδηγών !  

Παρακάτω ενδεικτικά ένα παράδειγμα στη λεωφ. γραμμή 171 όπου φαίνονται τα ακυρωθέντα δρομολόγια και λόγω αυτών οι τροποποιήσεις των άλλων δρομολογίων, μπορείτε να μετρήσετε πόσα δρομολόγια δεν έγιναν στην ώρα με βάση το πρόγραμμα του ΟΑΣΑ που έβλεπε τόσο καιρό το επιβατικό κοινό.

Μέχρι στιγμής τον «ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ» μπορείτε να τον δείτε μόνο από στο site του ΟΑΣΑ και αναμένεται και στην εφαρμογή OASA Telematics για κινητά.