Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Πώς συγκρούστηκαν τα δυο λεωφορεία στο Αιγάλεω [video]



Ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κωνσταντίνος Σιορίκης μίλησε στο OPEN TV


Ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κωνσταντίνος Σιορίκης μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» του OPEN TV με την Αμαλία Κάντζου και τον Βαγγέλη Γιακουμή για το χθεσινό περιστατικό.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα ελαστικά. Αυτό είναι δουλειά των τεχνικών υπηρεσιών και της τροχαίας. Υπήρχε ολισθηρότητα στον δρόμο λόγω του ψιλόβροχου και δεν κατάφερε ο οδηγός να συγκρατήσει το όχημα, με αποτέλεσμα να περάσει το «Stop» και τα δύο λεωφορεία ( το 811 Αγ. Μαρίνα- Χαϊδάρι και το 829 ΤΕΙ Πειραιά- ΤΕΙ Αθήνας) να συγκρουστούν».

Ο πρόεδρος του συνδικάτου τόνισε πως «είναι ευτύχημα που έχουμε μόνο 8-9 ελαφρά τραυματίες. Οι δύο οδηγοί είναι σωστοί επαγγελματίες και τόσα χρόνια δεν έχουν προκαλέσει ποτέ πρόβλημα».

Στην ερώτηση αν απειλείται η σωματική ακεραιότητα των επιβατών από την κακή συντήρηση των λεωφορείων ο Σιορίκης απάντησε «Υπάρχει τεράστια έλλειψη οδηγών, ανταλλακτικών και χρηματοδότησης. Όμως σε ότι αφορά την  ασφάλεια του επιβατικού κοινού είμαστε πολλοί αυστηροί και πολλές φορές αποσύρουμε οχήματα. Όμως εμείς δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε την κατάσταση των ελαστικών, αυτό το έχει αναλάβει η Τροχαία του Αιγάλεω και οι τεχνικές υπηρεσίες».



Πηγή