Το Blog δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι οδηγοί αστικών λεωφορείων στην Ο.ΣΥ, και την ενημέρωση σχετικά με την εργασία τους. Επικοινωνήστε μαζί μας: citybusdrivers1@gmail.com

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Άδειες οδήγησης, ADR, ψηφιακός ταχογράφος και ΚΤΕΛ μεταξύ των προτεραιοτήτων του υφυπουργού ΜεταφορώνΤροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και σειρά ενεργειών για τις άδειες οδήγησης, τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR), τον ψηφιακό ταχογράφο και την αγορά των ΚΤΕΛ συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες του νέου υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ευρύτερο κλάδο των οδικών μεταφορών, το επιτελείο του νέου υφυπουργού Μεταφορών εξετάζει το τελευταίο σχέδιο νόμου για τις άδειες οδήγησης και ενδέχεται να προχωρήσει σε αλλαγές, με στόχο να καταστεί πιο «λειτουργικό».  Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να έχουν μεγάλο εύρος.

Παράλληλα, αναμένονται πρωτοβουλίες για την προμήθεια καρτών ψηφιακού ταχογράφου στους οδικούς μεταφορείς και την υλοποίηση του μητρώου των φορέων πιστοποίησης και των οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR).

Τέλος, αναμένονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αγορά των υπεραστικών μεταφορών (ΚΤΕΛ).

Φ. Φωτ.

Πηγή