Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Καραμανλής: Τραγική η κατάσταση στον ΟΑΣΘ, στη ΔΕΘ ανακοινώσεις



Νίκος Καραγιάννης
Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Ο ίδιος σημείωσε πως η ανάταξη του Οργανισμού σχεδιάζεται με όρους «διαχείρισης κρίσης» σχεδιάζεται η ανάταξη του Οργανισμού.


Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε πως θα ήταν «ανώριμο» να αλλάξει στην παρούσα περίοδο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Οργανισμού, ενώ ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα ανακοινώσει από το βήμα της 84ης ΔΕΘ το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του ΟΑΣΘ και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση στον Οργανισμό, σημειώνοντας ότι η εικόνα που παρουσιάζει είναι αυτή «της απόλυτης διάλυσης» και τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα έσοδα του ΟΑΣΘ μειώθηκαν στα 24 εκατ. ευρώ, από 50 εκατ. ευρώ προηγούμενα.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Αναφερόμενος στη νυν διοίκηση του Οργανισμού, υπογράμμισε πως εκτελεί σοβαρό έργο, έχοντας σε κυκλοφορία σήμερα το πρωί 273 αστικά λεωφορεία, από 213 όταν παρέλαβε, αλλά, όπως είπε, «δεν πανηγυρίζουμε, καθώς δεν είναι αρκετά 60-70 λεωφορεία περισσότερα στους δρόμους».

Σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΑΣΘ, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Σε αυτήν τη φάση θα μείνει κρατικός. Όπως έχουμε εξηγήσει και ως αντιπολίτευση, εμείς δεν ερχόμαστε εδώ για να αποδομήσουμε και να διαλύσουμε.

Οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται αξιόπιστες συγκοινωνίες και δεν τους ενδιαφέρει εάν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές σε αυτήν τη φάση. Εκκρεμεί η εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ, υπάρχουν ζητήματα στα διοικητικά δικαστήρια με πρώην μετόχους και πριν ξεκαθαρίσουν όλα αυτά θα ήταν ανώριμο εκ μέρους της ηγεσίας να πάρει μία απόφαση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΘ ΣΤΗ ΔΕΘ

«Ζητάμε λίγη πίστωση χρόνου. Το Σαββατοκύριακο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις για τον ΟΑΣΘ», τόνισε ο κ. Καραμανλής, ενώ για τις ανάγκες του συγκοινωνιακού έργου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν επιπλέον 1.000 καινούρια λεωφορεία.

Για ξεκάθαρη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον ΟΑΣΘ, ώστε να επέλθει η ανάταξή του, μίλησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόρδας, ευχαριστώντας την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την επίσκεψή της στα γραφεία του ΟΑΣΘ.