Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Παράνομο παρκάρισμα: Για να εξυπηρετηθούν δέκα ... ταλαιπωρούνται εκατοντάδες



Καθιερωμένο πάρκινγκ πλέον η λεωφορειολωρίδα έξω από το Νοσοκομείο Metropolitan στο Νέο Φάληρο, ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες για δέκα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα, εδώ και χρόνια κάθε μέρα, δεν τους ενοχλεί κανείς.


Τουλάχιστον 2 km μποτιλιάρισμα καθημερινά, λόγω παράνομων παρκαρισμένων έξω από το Νοσοκομείο Metropolitan στο Νέο Φάληρο. Τι κι αν είναι λεωφορειολωρίδα, τι κι αν η λόγω απόστασης από τον φωτεινό σηματοδότη απαγορεύεται το παρκάρισμα, κάποιοι λιγοστοί, βολεύονται, και βολεύονται εις βάρος των πολλών που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους. Τα λεωφορεία των λεωφορειακών γραμμών 040, Α1, Β1, Χ96, 218, 229, 217 και άλλων, με κατεύθυνση τον Πειραιά, αντί να εξυπηρετούνται μέσω της λεωφορειολωρίδας βρίσκονται και αυτά στην ουρά, καθώς τα ΙΧ παρκάρουν και εισέρχονται εντός αυτής. Στο συγκεκριμένο σημείο, οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας (η μία λεωφορειόδρομος) γίνονται μία, λίγο πριν τον φωτεινό σηματοδότη έξω από το Νοσοκομείο Metropolitan, με αποτέλεσμα ουρές χιλιομέτρων να ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, αλλά και άλλους πολίτες με τα οχήματά τους.


Σήμερα το πρωί τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, για να διανύσουν μία απόσταση περίπου 2 km, χρειάστηκε τουλάχιστον μισή ώρα, αντί τριών λεπτών. Αποτέλεσμα για το βόλεμα των λίγων, που παρκάρουν στο συγκεκριμένο σημείο, να χάνονται δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών και να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό περιμένοντας στη στάση για ώρες το λεωφορείο. Εκτός αυτού, υπάρχουν και διαφυγόντα κέρδη για τον ΟΑΣΑ καθώς αρκετά δρομολόγια πηγαίνουν κενά (Εκτός Υπηρεσίας) προς τις αφετηρίες ώστε να προλάβουν το επόμενο δρομολόγιο, και ταυτόχρονα χάνεται η αξιοπιστία του οργανισμού.

Όσο αναφορά τους οδηγούς των λεωφορείων, καθηλωμένοι στο κάθισμα αφού όλα πηγαίνουν πίσω μέχρι την λήξη της βάρδιας. Κουτσουρεμένα διαλείμματα, άθλιες συνθήκες εργασίας ...