Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Έρχονται πρόστιμα για τις παραβιάσεις σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων



Προμήθεια θερμογραφικού χαρτιού για την εκτύπωση φωτογραφιών από τις κάμερες παραβιάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ  - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες με σκοπό την διευκόλυνση της διέλευσης των ΜΜΜ.


Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια που αφορά την προμήθεια θερμογραφικού χαρτιού για την εκτύπωση φωτογραφιών από τις κάμερες παραβιάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων, ο ΟΑΣΑ φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά την ανάγκη για διευκόλυνση των λεωφορείων και τρόλεϊ στους λεωφορειόδρομους, ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις δρομολογίων. 

Προφανώς η προμήθεια χαρτιού εκτύπωσης φωτογραφιών αποσκοπεί στο να σταλούν τα πρόστιμα στους παραβάτες αφού θεωρητικά η ενεργοποίηση των καμερών έχει ξεκινήσει καθώς ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον Απρίλιο του 2019 σε εταιρία τον έλεγχο και συντήρηση των καμερών.

Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας τον Ιούλιο του 2019 είχαμε αναδείξει την άνοδο της Λ. Συγγρού, όπου καθημερινά ο λεωφορειόδρομος χρησιμοποιείται από όλα τα οχήματα αλλά και από εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων. 


Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά οι λεωφορειολωρίδες θα αρχίσουν να αδειάζουν, καθώς η αδράνεια των τελευταίων χρόνων από τους αρμόδιους φορείς, έχει καθιερώσει την διέλευση και το πάρκινγκ των οχημάτων εντός αυτών, με αποτέλεσμα τα οχήματα που τις παραβιάζουν καθημερινά να είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες. 

Αναμένουμε αυτή τη φορά να το δούμε στην πράξη και να μην μείνουμε σε δημοσιεύματα τύπου συσκέψεων με το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και  και σε αναθέσεις για έλεγχο και συντήρηση ...

Η λεωφορειολωρίδες είναι ένα μέτρο στο οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία των εταιριών των ΜΜΜ, όσο αναφορά την συχνότητα των δρομολογίων και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των επιβατών.   

citybusdrivers