Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελία από το Συνδικάτο και το Σωματείο Τεχνικών για την ΣΣΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς



Μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της Ο.ΣΥ σήμερα το πρωί προς τους εργαζόμενους που αφορούσε την ΣΣΕ και ουσιαστικά πετάει το «μπαλάκι» στο υπουργείο οικονομικών για την τελική έγκριση, άμεση ήταν η αντίδραση των αντιπροσωπευτικών σωματείων όπου με επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία, τους καταγγέλλουν για πολιτικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων, και τους καλούν να εφαρμόσουν ΑΜΕΣΑ την νέα Ε.Σ.Σ.Ε. 


Επίσης στην επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελία γίνεται λόγος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την οποία επαίρεται η κυβέρνηση, ενώ η ίδια με νόμο του 2017 στην ουσία, μπλοκάρει την εφαρμογή των συμφωνημένων, αφού κάθε συλλογική σύμβαση ή υπουργική απόφαση ή απόφαση Δ.Σ. που προβλέπει τη χορήγηση μη μισθολογικών παροχών...  συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών όταν η δαπάνη είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ ετησίως. 

Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με τέτοιου είδους δικαιολογίες, μάλλον έχουν πέσει αρκετά έξω, καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι όταν μία διοίκηση σε μία ΔΕΚΟ υπογράφει μία ΣΣΕ, δεν έχει πάρει και την τελική έγκριση των αρμόδιων υπουργείων, άλλως ως προς τι η διαπραγμάτευση ;