Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : Η ΕΣΣΕ είναι πλέον γεγονός - ανέβηκε στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ




Ανέβηκε στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ σήμερα στις 16:30 η ΕΣΣΕ των Οδικών Συγκοινωνιών μετά από 4,5 χρόνια διαπραγμάτευσης. Η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, έγινε πράξη.


Όπως ενημερωθήκαμε, οι διαπραγματεύσεις για την ΕΣΣΕ μεταξύ Διοίκησης και Εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες είχαν αίσιο τέλος, καθώς σήμερα το απόγευμα στις 16:30 η Διοίκηση την ανέβασε στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 

Εδώ και 4,5 χρόνια υπήρχαν ατελείωτες διαπραγματεύσεις μεταξύ και των δύο Διοικήσεων που ανέλαβαν το τιμόνι της Ο.ΣΥ Α.Ε από το 2015 έως σήμερα, του κ. Αναγνωστόπουλου και του  κ. Γλυκού. Τελικά στις 10 Ιουνίου 2019 υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γλυκό η ΕΣΣΕ η οποία όμως για πρώτη φορά θα έπρεπε να συνυπογραφεί και από το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 4484/2017. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η Διοίκηση είχε πάρει το «πράσινο φως» από το αρμόδιο υπουργείο και υπέγραψε την ΕΣΣΕ 2019 στις 10 Ιουνίου 2019, παρόλα αυτά, ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνυπέγραψε την ΕΣΣΕ με αποτέλεσμα ο κ. Γλυκός να μην την ανεβάζει στην ΕΡΓΑΝΗ. 

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου, με κυβέρνηση Ν.Δ, ο νέος Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, κατόπιν συνάντησης με εκπροσώπους των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, ανακοίνωσε επισήμως την άμεση εφαρμογή των ΕΣΣΕ όπως αυτές είναι υπογεγραμμένες με την συγκατάθεση του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Μεταφορών και του γενικού λογιστηρίου του κράτους.


Κι όμως, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ο.ΣΥ κ. Γλυκός, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού, αλλά και επιστολή που έλαβε στις 31 Οκτωβρίου 2019 από την Γεν. Δ/νση Οικον. Υπηρεσιών Υπ. Υ.Με. να ανεβάσει την ΕΣΣΕ στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και την άμεση εφαρμογή της, δεν το έκανε, παρόλο που στην επιστολή επισυνάπτονταν και η εγκριθείσα ΕΣΣΕ από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, ενώ παράλληλα για συγκεκριμένα άρθρα ενημέρωνε ότι θα χορηγηθούν διευκρινίσεις εντός των προσεχών ημερών. 

Ο κ. Γλυκός που είχε υπογράψει την ΕΣΣΕ από τις 10/06/2019, φαίνεται να μην πείστηκε ούτε από την επιστολή, περιμένοντας τις διευκρινήσεις, τις οποίες τις έλαβε (δύο ΚΥΑ) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τελικά σήμερα το πρωί και ενώ όλοι περίμεναν να ανέβει η ΕΣΣΕ στο ΕΡΓΑΝΗ, ο κ. Γλυκός μας εξέπληξε για μία ακόμη φορά, στέλνοντας «Εξώδικη - Πρόσκληση - Ενημέρωση» στο Συνδικάτο λέγοντας ουσιαστικά ότι το υπουργείο ενέκρινε στο σύνολό της την ΕΣΣΕ 2019 η οποία ουδόλως διαφοροποιείται από την υπογραφείσα στις 10/06/2019 και τους καλούσε να συνυπογράψουν την ίδια, προφανώς με σημερινή ημερομηνία. 

Η απάντηση του Συνδικάτου ήταν άμεση αποστέλλοντας επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΥΜΕ κ. Σταθόπουλο & την Διευθύνουσα Σύμβουλο ΕΕΣΥΠ κα. Αικατερινάρη, με κοινοποίηση στον Υπουργό και Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και κ. Γ. Κεφαλογιάννη, ενημερώνοντας ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις διότι η Ο.ΣΥ Α.Ε προσπαθεί να ανατρέψει την έγκριση της ΕΣΣΕ από τα αρμόδια Υπουργεία.

Προφανώς ο κ. Γλυκός βρέθηκε σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να ανεβάσει την ΕΣΣΕ στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ σήμερα στις 16:30.

Η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή έγινε πράξη !!!

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η επιτυχία αυτή οφείλεται στην υπομονή και στην καρτερικότητα των εργαζομένων, που ματώνουν 
καθημερινά ώστε να κρατήσουν την εταιρία ζωντανή !!!




citybusdrivers